Wednesday, December 17, 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

            Πολλοί είναι αυτοί που ξεχάσανε το ποιοι είμαστε. Δεν αναφέρομαι σ’ αυτούς που ξεχάσανε την Ιστορία, ούτε τις νίκες, ούτε τις ήττες μας. Αναφέρομαι σ’ αυτούς οι οποίοι ξέχασαν την εθνική μας ταυτότητα. Πετυχαίνουμε, μόνοι μας, αυτό που οι Οθωμανοί δεν επέτυχαν με 400 χρόνια κατοχής. Αυτό που επιτύχαμε είναι τίποτα λιγότερο από τον εκφυλισμό του έθνους. Μας έκαναν να ξεχάσουμε την Ρωμαϊκή μας καταγωγή και γιατί οι τούρκοι μας έλεγαν «ΡΩΜΙΟΥΣ». Μας έκαναν να ξεχάσουμε την περήφανη ιστορία και να θυμόμαστε μόνο τις ταπεινωτικές στιγμές, και υπονόμευσαν την δόξα μας. Οι Έλληνες έχουμε μπει στο δρόμο να γίνουμε είτε ένα με τους ευρωπαίους βαρβάρους που έφεραν την καταστροφή στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που έδρευε στην Κωνσταντινούπολη, που τότε την έλεγαν Μίκλαγκαρντ στη βαρβαρική τους γλώσσα. Είτε να γίνουμε ένα με τους ρώσους, που αν και καλοί σύμμαχοι στο μακρινό παρελθόν εθεωρούντο βάρβαροι, και απoκαλούσαν με θαυμασμό την πόλη Τσάριγκραντ, δηλαδή πόλη του Καίσαρος. Είτε τέλος να πάμε με την Αμερική που είναι το πλέον εκφυλισμένο κράτος χωρίς δική του εθνική ταυτότητα. Ας δούμε τώρα όμως ποιοι είναι οι Έλληνες.
            Έλληνες είμαστε εμείς, οι μόνοι πραγματικοί απόγονοι των ρωμαίων. Εμείς που γλυτώσαμε από τους γότθους όταν κατέλαβαν την Δυτική Αυτοκρατορία με την Ρώμη. Να σας θυμίσω εδώ ότι όταν επαναστατήσαμε για να ελευθερώσουμε την πατρίδα και το έθνος από τους Οθωμανούς, τους προαιώνιους εχθρούς μας, πολλοί πεθάναμε με την φράση «εγώ ρωμιός γεννήθηκα, ρωμιός και θα πεθάνω.» Αλλά τα ελληνικά σχολεία, επιμένουν να μας λένε πως άλλο Βυζάντιο κι άλλο Ρώμη. Το Βυζάντιο επινοήθηκε από ιστορικούς για να ξεχωρίσει την περίοδο της μεταφοράς της πρωτευούσης και μέχρι την σύγχρονη εποχή δεν είχε ξανακουστεί.
            Η Ελλάς έχει χτυπηθεί στον πολιτισμό. Πολλοί αριστεροί και κεντρώοι πολιτικοί έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν την ορθή ιστορία από τα σχολεία. Όλοι θέλουν να εκβαρβαριστούν. Το να ακούμε ελληνική μουσική είναι μπανάλ. Τα αγγλικά λένε πως είναι πιο όμορφη και πιο εκφραστική γλώσσα από την δική μας. Ποιοι είστε εσείς που τα λέτε αυτά; Τόσο περήφανοι είστε για την καταγωγή σας; Τελικά κατάφεραν οι βάρβαροι να μας κατακτήσουν χωρίς καν μάχη, οι νεοέλληνες παράδωσαν τα όπλα που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας.» Είπε ο Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ, Υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ.
            Επιπροσθέτως, δεν φτάνει που έχουμε πληγεί στον πολιτισμό μας, έχουμε και στην ιδεολογική μας συνοχή. Ο καθένας είναι χρωματισμένος στα χρώματα μιας κομματικής παρατάξεως. Ταμπέλες ξένων έχουν μπει σε όλους μας. Τι είναι οι αριστεροί και οι δεξιοί και πότε τους ξανάδαμε; Γιατί να είμαστε με κάποια πλευρά και να υποστηρίζουμε ξένα κράτη; Ώρα να ξαναφτιάξουμε την δικιά μας πλευρά. Οι μέρες της δόξας είναι διαθέσιμες και περιμένουν να δραχτούν. Θέληση θέλει για να επιτευχτεί αυτό, μόνον θέληση. Είμεθα όλοι έλληνες ας ενωθούμε στο ίδιο τραπέζι για το δικό μας έθνος, για να δημιουργήσουμε μια νέα ιδεολογία την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
            «Ελλάς ελλήνων». Υπό αυτήν την ιδέαν ας ενωθούμε όλοι. Ας ξαναγίνουμε το κέντρο της προσοχής, όχι ως αντικείμενο άξιο λύπησης, μα ως αντικείμενο θαυμασμού για άλλη μια φορά. Γράψαμε μια φορά την ιστορία του κόσμου, όλοι μαζί ας την ξαναγράψουμε, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να ανυψώσουμε την πατρίδα.

~Δημοσθένης Νικολακόπουλος.




No comments:

Post a Comment