Thursday, July 2, 2015

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ


Τώρα μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να λέει ότι θέλει. Μπορεί κόμματα να σφάζονται στο κοινοβούλιο, πολίτες έξω από τράπεζες και μέσα σε καφενεία. Πατεράδες με παιδιά, και αδέρφια μ’ αδέρφια. Την Δευτέρα τίποτα πια δεν θα έχει σημασία, γιατί όλοι μαζί θα κληθούμε ασχέτως του αποτελέσματος να σηκώσουμε στις πλάτες μας το έθνος, την πατρίδα και τα σπίτια μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιβίωσε ότι καμία άλλη δεν έχει καταφέρει. Πολέμους, πραξικοπήματα, κατοχές, πείνα, αρρώστια. Και την Δευτέρα Ελλάδα θα υπάρχει και πάντα θα υπάρχει μέχρι και η τελευταία φλόγα ελληνισμού να σβήσει. Άσχετα με την κατάσταση της θα συνεχίσει να ζει. Ακόμα κι όταν πεθάνουμε και ακόμα και η σκόνη από τα κόκαλα μας χαθεί, ακόμα κι όταν τα ονόματα μας περάσουν στη λήθη, ακόμα και τότε η Ελλάς θα ζει.
Άσχετα με το τι θα γίνει όλοι θα ξεχάσουμε μαζί τις δυσκολίες και θα κοιτάξουμε μπροστά. Οι Έλληνες κάναμε δυστυχώς το εξής λάθος: Μάθαμε να ζούμε σαν Έλληνες και να γλεντάμε σαν Ρωμαίοι αντί να ζούμε σαν Ρωμαίοι και να γλεντάμε σαν Έλληνες. Πολλοί πολιτκοπροφήτες και σοφοί της στιγμής κατηγορούν τους «Νέρωνες» που αυτοί εκλέξανε και υπερασπίζονται μεταπάθους τον τελευταίο κάθε φορά μέχρι κι αυτός να «κάψει τη Ρώμη». Ο αντικατοπτρισμός μιας μιασμένης, διεφθαρμένης, κοινωνίας είναι οι ανάλογα προικισμένοι πολιτικοί.  Ποιος πραγματικά δεν θυμάται την ημέρα του ρουσφετιού, όπου η ψήφος δίνονταν σ’ αυτόν που θα έκανε τις μεγαλύτερες και περισσότερες χάρες; Δηλαδή ο καθένας δεν έψαχνε απλός κάποιον διεφθαρμένο αλλά τον περισσότερο από όλους τους άλλους. Για την νέα γενιά που υποστηρίζει ότι είναι αθώα ας θυμηθεί πως «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».
Όπως και να έχει πλέον, ότι έγινε έγινε. Την Δευτέρα όλα περασμένα ξεχασμένα για το καλό της πατρίδας. Στην Ευρώπη ή στην απομόνωση, όλοι μαζί. Τέλος πια στο διχασμό. Εμπρός για μια Ελλάδα νέα με νέους Έλληνες και στο ναι και στο όχι.

~Δημοσθένης Νικολακόπουλος.

No comments:

Post a Comment